Skriva Om Sig Själv På Wikipedia

Att själv dra slutsatser om vad ett verk handlar om eller vad en författare betytt betraktas som originalforskning något som inte passar på Wikipedia. Skriva om sig själv på wikipedia.


2020 11 27 Magnus Erikssonmiun Se Vlkommen Till

Att göra reklam eller skriva om sig själv.

Skriva om sig själv på wikipedia. Wikipedia strävar enligt egen utsago efter att förmedla neutral information. Storbloggaren Navid rekommenderar att man ska skriva en artikel om sig själv i wikipedia och har själv gjort det. Men när Regina märker att Cady har drivit med henne så blir hon rasande publicerar sin så kallade burn book och försöker lägga skulden på Cady Gretchen och Karen genom att skriva om sig själv i boken.

Det är vanligt särskilt under valår att politiskt engagerade användare skriver artiklar om sig själva sina förbund sina kampanjer eller sina rivaler. Det säger Lars Aronsson Wikipedian datorkonsult och tidigare styrelsemedlem i Wikimedia Sverige. På presentationerna där jag tänker att man antingen ska beskriva sig själv som person eller berätta vad som förväntas dyka upp i flödet har många skrivit saker som.

Svenskspråkiga Wikipedia innehåller just nu 3 567 740 artiklar men det saknas fortfarande många uppslagsordVem som helst kan skriva en ny artikel på Wikipedia även om du inte har ett konto änMen många nyskapade artiklar raderas och det är ledsamt både för den som skrivit artikeln och den som tvingas radera den Grundinställningen för den som. FredrikT 2 mars 2006 kl1650 CET Visst den är. Du behöver inte avslöja någon personlig information.

Skriv in dig själv på WikipediaFördelar. Sidan 7-Lundaprofessorn Yvonne Maria Werner skriver på wikipedia om sig själv blir bannlyst Kändisskvaller. Titta vad folk har skrivit i den här och den här tråden för idéer.

Om någon råkar googla dig för en jobbansökan dejt eller liknande så hittar de en Wikipedia-sida med ditt namn i fetstilt. Hur mycket ska du vända ut och in på det du varit med om. Läs på ett annat språk.

Hennes vänner börjar också tröttna på henne. Istället ska analysavsnittet innehålla en översikt över vad andra har skrivit och sagt om verket eller personen med hänvisningar till de platser där läsaren kan återfinna analyserna. Stöd Wikipedia Om Wikipedia Förbehåll.

Man märker rätt snart att det blir en sämre artikel om man skriver om sig själv eller det man kan riktigt bra. Statistiktabeller på Wikipedia skall komplettera till artikeltexter inte ersätta dem. Berätta gärna lite om dig själv Wikipedia är inte bara ett uppslagsverk det är också ett nätverk.

Gör du reklam på Wikipedia riskerar dina inlägg att bli raderade och du får svårare att bli trovärdig. Vilket är helt okej absolut. Även om man känner sig själv är det svårt att se sig själv utifrån och det behöver du lära dig om du ska skriva en självbiografisk roman.

Om du vill skriva om dig själv får du gärna göra det men på din användarsida. Det jag tycker är spännande är om de som har skrivit så är. WikipediadiskussionAtt skriva om fiktion.

Notera samtidigt att Wikipedia inte är en statistikdatabas. Skriva om sig själv på wikipedia. Att således författa en artikel om sig själv skulle kunna sluta i journalistiskt icketrovärdiga artiklar.

Aktiva diskussioner Ska handla om fiktiva berättelser Wikipedia ska handla om fiktiva berättelser Vad är det för konstig mening. Där kan du till exempel berätta om dina intresseområden och kunskaper. Men kan ni säga fler saker jag kan skriva om.

Och då menar jag allt. Lägg inte upp upphovsrättsskyddat material. Frågor som du behöver ta ställning till är hur mycket du ska utelämna dig själv.

Om du vill kan du skriva om dig själv på din användarsida. Använd dem enligt standard. Presentationen blir mer som den andra här ovan.

Att man blir inlagd om det är akut är ju en självklarhet och jag hoppas innerligt att det fungerar men det här med att skriva in sig själv låter mer som ett önsketänkande med tanke på hur pressad vården är. Det blir en bättre artikel om man skriver om det. Uppmärksamhet inte bara på artiklar om sig sig själva utan även deras förehavanden i övrigt på wikipedia är nödvändigt.

På Sidor föreslagna för radering har fåfänga ibland angivits som motivering till radering av en artikel. Skriva om sig själv. Det finns många mallar för sportstatistik.

Skriva om sig själv på wikipedia. Det är klart att Wikipedia kan innehålla texter om fiktiva berättelser men det är inte allt. Förvånansvärt många försöker göra reklam i artiklarna.

Jag tycker det låter otroligt att man själv kan bestämma att man ska bli inlagd. Börja med att tänka på dina läsare. Wikipedia bör liksom andra uppslagsverk innehålla artiklar om politik politiska organisationer och kända politiker så länge de är verifierbara och relevanta.

Det är ett förstaintryck som heter duga. Nyckel till framgång – Att sälja sig själv kan vara en nyckel till framgång i karriären eller vid förhandlingsbordet säger Vesna Maldaner redaktör och PR-konsult som föreläser om kommunikation och nätverkande och som skrivit boken Sälj dig själv på. Skriv inte om dig själv eller dina vänner.

Klubbar bör i stället illustreras med lagbilder publikbilder eller arenabilder där fotografen avsagt sig upphovsrätten. Mamma till gift med. A scientist builds in.

Kan du inte vinna folk på ett par minuter slutar de att lyssna. Wikipedia är ett uppslagsverk inte en anslagstavla där man kan lägga in vad som helst. Men faktum är att vem som helst kan skriva en självbiografi så att den blir intressant för andra att läsa och det är just det du ska få tips om nu.

Att skriva för familjen kräver mindre detaljer när du beskriver platser och människor i familjen. Sedan kan den ju ändå bryta mot regeln om att inte skriva om sig själv samt diskuteras ur synpunkten encyklopediskt intresse men propagandistisk tycker jag inte att man kan kalla den i nuvarande form. Man beskriver sin livssituation.

Grundinställningen för den som vill uppdatera information på Wikipedia är att inte skriva om sig själv eller sitt område. Jag använder mig bara av min personliga erfarenhet av att skriva texter på Svenskalektioner. Vågar du titta in i ditt djupaste inre plocka fram allt ur garderoben.


Skrivstil Skrivstil Skriva Arbetsblad


Wikipedia Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *